Matematik

Beregn, hvor mange m3 sand, der skal bruges

15. marts 2021 af YoungG - Niveau: 8. klasse

Gulvet i skuret er støbt i beton. Det er 10 cm tykt. Beton består af cement og sand i forholdet 1:3. (1 del cement og 3 dele sand)

Arealet er 26460cm2

Længde=210

Bredde=120

Højde=126


Svar #1
15. marts 2021 af YoungG

.


Svar #2
15. marts 2021 af YoungG

kan jeg få noget hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)

https://www.dgh-odense.dk/media/2457/problemregning-2018-dk.pdf

4.2

Gulvet skal være

210 cm + 2*60cm = 330 cm

på den ene led, og

120 cm + 2*60cm = 240 cm

på den anden led.

Arealet af gulvet bliver så

3,30 m * 2,40 m = 7,92 m2

4.3

Rumfanget af betonen skal være

7,92 m2 * 0,10 m = 0,79 m3

Da 3/4 af betonen består af sand, så skal der bruges

3/4 * 0,79 m3 = 0,59 m3

sand.


Svar #4
15. marts 2021 af YoungG

#3

Tusind tak!


Skriv et svar til: Beregn, hvor mange m3 sand, der skal bruges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.