Matematik

Bestem værdien på den tomme plads i tabellen.

17. marts 2021 af Guleroden1 - Niveau: C-niveau

Er der en bestemt formel man kan bruge til

sådan en opg? Man kan jo tydeligt se det er 10. 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2021 af janhaa

y = 10*e^{0,1386x}\\ \\R^2=1


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2021 af mathon

                   \begin{array}{lllll} f(0+n\cdot 5)=2^n\cdot f(0) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2021 af janhaa

or:

y=10*1,1487^x


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2021 af AMelev

     
Af de to første punkter fremgår, at når x vokser med 5 (fra 0 til 5), så fordobles y (fra 10 til 20).
Det viser, at fordoblingskonstanten er T2 = 5
Når x vokser fra 5 til den tomme plads, fordobles y fra 20 til 40. Altså er x vokset med T2, så på den tomme plads skal stå 5 + T2 = 5 + 5 = 10.
NB! Oplysningen med det sidste punkt (15,80) er i denne sammenhæng overflødig.


Skriv et svar til: Bestem værdien på den tomme plads i tabellen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.