Matematik

hjælp til bestemme monotoniforhold

17. marts 2021 af sandrai - Niveau: B-niveau

hej 

jeg har ved en opgave hvor jeg skal bestemme monotoniforholdet for f ved hjælp af f'(x) 

f(x)=x^3 +0,75x^2-9x+3

jeg har fundet f ' (x) 

f'(x)=3*x^2+1,5*x-9

og fundet nul punkterne 

x= -2  ν   x= 1,5

er det så noget med 

]- uendelig ; -2 ] og [-2;1] og [1;1,5]

eller er jeg helt galt på den? har siddet og prøvet en masse nu og ved ikke lige hvad der er rigtig :-) 

Nogle der vil hjælpe 

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2021 af janhaa

vokser: x < - 2

synker:    -2 < x < 1,5

vokser: x > 1,5


Svar #2
17. marts 2021 af sandrai

#1

vokser: x < - 2

synker:    -2 < x < 1,5

vokser: x > 1,5

så hvis jeg skal have dem i interval tegnene hvordan skal det så gøres? 

[uendelig;-2[ og ]-2;1,5[ og [1,5; uendelig]

noget lignede dette? 


Skriv et svar til: hjælp til bestemme monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.