Matematik

Bestem monotoniforholdende

18. marts 2021 af nick9688 - Niveau: B-niveau

Hej jeg ved ikke rigtigt, hvordan jeg løser dennne opgave, og forklare det.

Nogle som kan hjælpe? (opgaven er vedhæftet).

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2021 af mathon

Monotoniforholdene bestemmes af fortegnsvariationen for \small f{\, }'(x).


Svar #3
18. marts 2021 af nick9688

#2

Monotoniforholdene bestemmes af fortegnsvariationen for \small f{\, }'(x).

Kan du lave eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2021 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 8, 9, 10 og 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}& f(x)=\ln(x)-x+3\quad x>0)\\\\& f{\, }'(x)=\frac{1}{x}-1\\\\ \textup{monotoniintervalgr\ae nse:}\\& f{\, }'(x)=\frac{1}{x}-1=0\\\\&x=1\\\\ \end{array}

\small \begin{array}{llllll} \textup{fortegnsvariation}\\ \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:} \end{array}              +           0          -
\small \begin{array}{llllll} x\textup{-variation} \end{array}             0___________1___________
\small \begin{array}{llllll} \textup{ekstremum:} \end{array}                               lok. max.
 \small \begin{array}{llllll} \textup{monotoni}\\ \textup{for }f(x)\textup{:} \end{array}                \small \begin{array}{llllll} \textup{voksende}\\ \end{array}           \small \begin{array}{llllll} \textup{aftagende}\\ \end{array}            


Skriv et svar til: Bestem monotoniforholdende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.