Fysik

Beregn tyngdekraftens arbejde

19. marts 2021 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med følgende opgave: En skibakke er 40 meter høj og 100 meter lang. En skiløber løber fra toppen til foden af bakken. Tyngdekraften på skiløberen er 800N og peger nedad. Beregn tyngdekraftens arbejde.

I kompendiet er der flere formler, bl.a. denne: A=\vec{F}\cdot \vec{\Delta s}=\vec{F_{\Delta s}\cdot \vec{\Delta s}}A=\vec{F}\cdot \vec{\Delta s}=\vec{F_{\Delta s}\cdot \vec{\Delta s}}

\vec{F_{\Delta s}}=\frac{\vec{\Delta s}\cdot \vec{F}}{\left | \vec{\Delta s}\right |^{2}}\cdot \vec{\Delta s}

\vec{F_{\Delta s}}=\frac{40\cdot 400}{400^{2}}\cdot 400=40

A=\vec{F_{\Delta s}\cdot \vec{\Delta s}}=40\cdot 400= 16000 joule

Er dette korrkekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2021 af mathon

                         \begin{array}{lllll} \textbf{Enten}\\& \left ( 800\;N \right )\cdot \left ( 40\;m \right )&=&32000\;J\\\\ \textbf{eller}\\\\& \left (\left ( 800\;N \right )\cdot 0.4 \right )\cdot \left (100\;m \right )&=&32000\;J \end{array}


Svar #2
19. marts 2021 af petbau

Roger that, tak mathon


Svar #3
19. marts 2021 af petbau

Du har ikke tilfældigvis kendskab til nogle opgaver a la ovenstående? (gerne med et facit/rettevejledning)


Skriv et svar til: Beregn tyngdekraftens arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.