Matematik

Reducer udtryk

21. marts 2021 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere (10*a*b5)/(5*a*b2

Jeg bruger formlen der lyder: ar/as=ar-s

Min udregning lyder  (10*a*b5:5a)/(5*a*b2:5a)=(2*a*b5)/(b2) --> b5-2=b3 

Men svaret skal være 2b3. Hvad er gået galt?

Beklager at det ikke er skrevet med brøker, funktionen i studieportalen fungerer ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2021 af AMelev

Forkort med 5·a·b2
Der er to ting galt. Når du forkorter med 5a, forsvinder a i både tæller og nævner, så du får 2·b5/b= 2·b3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{10\cdot a\cdot b^{5}}{5\cdot a\cdot b^{2}} &= \frac{2\cdot \cancel{5\cdot a}\cdot b\cdot b\cdot b\cdot \cancel{b\cdot b}}{\cancel{5\cdot a}\cdot \cancel{b\cdot b}}=2b^{3} \\\\ \frac{10\cdot a\cdot b^{5}}{5\cdot a\cdot b^{2}}&= \frac{{\cancel{10}}^{\,2}\cdot \cancel{a}\cdot b^{\cancel{5}^{\,3}}}{\cancel{5}\cdot \cancel{a}\cdot b^{\cancel{2}}}=2b^{3}\\ \end{align*}


Skriv et svar til: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.