Matematik

Matematik - Sandsynlighed

22. marts 2021 af Audioholic - Niveau: Universitet/Videregående

Ca. 20 % af alle solgte biler i 2018 havde farven sort. I det følgende regner vi med, at sandsynligheden er præcis 0,2 for, at en bil, der kører ud fra en bilforhandler, er sort.

Hvad er sandsynligheden for, at en bil, der kører ud fra bilforhandleren, ikke er sort?

Det må være 80% eller 4/5

Hvad er sandsynligheden for, at to tilfældige biler, der kører ud fra bilforhandleren, begge er sorte?

Jeg er i tvivl om denne, er der én, der kan lave en udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2021 af AMelev

For uafhængige hændelser A og B gælder P(A∩B) = P(A)·P(B)
Under forudsætning af, at farven på bil nr. 2 er uafhængig af farven på bil nr. 1, er
P(begge sorte) = P(nr. 1 sort)·P(nr. 2 sort) = 0.22


Skriv et svar til: Matematik - Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.