Matematik

Undersøg, om x=2 er løsning til ligningen x^3+3x=12

22. marts 2021 af Audioholic - Niveau: B-niveau

Hejsa
Hvordan undersøger man, om x=2 er løsningen til følgende ligning? Det er uden hjælpemidler, så jeg må ikke bruge et CAS-værktøj.


x^3+3x=12

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2021 af AMelev

Indsæt 2 på x's plads i ligningen, regn og tjek.


Svar #2
22. marts 2021 af Audioholic

Dvs. 2^3+3*2=14

Derfor er x=2 ikke løsning til ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2021 af AMelev

Korrekt.


Skriv et svar til: Undersøg, om x=2 er løsning til ligningen x^3+3x=12

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.