Matematik

vektor

22. marts 2021 af cocojambo1 - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan løser jeg a og b? 

Formelsamling hjælper ikke, fordi vi har lige startet denne emnet. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2021 af peter lind

Du må da have hørt noget siden du får den opgave11 i din formelsamling

a) beregn a·b Hvis det bliver 0 er de ortogonale ellers ikke. Se formel 50 side 11 i din formelsamling for at se hvordan du regner den ud

b) a er retningsvektor for l eller des tværvektor er nrmalvektor til l. Se formel 71 side 15 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2021 af mathon

fordi vi har lige startet denne emnet. 

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=&\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\-2 \end{pmatrix}=1\cdot 2+3\cdot (-2)=2-6\;\mathbf{{\color{Red} \neq}}\; 0\\\\ \textbf{b)}\\&& \textup{Linjen }l\textup{:}&\textup{gennem }\left ( -8,10 \right )\textup{ har normalvektor }\overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} -3\\1 \end{pmatrix}\\&& \textup{og dermed}\\&& \textup{ligningen:}\\&&& l\textup{:}\quad \begin{pmatrix} -3\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-(-8)\\y-10 \end{pmatrix}=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2021 af AMelev

#0 Formelsamlingen er altid en god ven at konsultere.

a) I indholdsfortegnelsen side 4, kan du se, at Vektorer i planen starter side 10.
Når du så skimmer ned over siderne, ser du nederst på side 11 Ortogonale vektorer (53) og lidt længere oppe Skalarprodukt (50)
Alternativt kan du benytte Stikordsregistret side 42-43. Hvis du benytter den elektroniske udgave af formelsamlingen, kan du også benytte søgefunktionen. Det går jo ikke til prøven uden hjælpemidler, men i forbindelse med indlæring, kan det sommetider være hurtigere.

b) Linjens ligning ud fra normalvektor og punkt finder du på side 15 (71).
Af figuren fremgår, at .\vec n\perp \vec r \: (=\vec a)\Rightarrow \vec n = \widehat{\vec a}
Så skal du tilbage til vektorer, hvor du side 12 (57) finder definitionen på \widehat{\vec a}.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2021 af mathon

Alternativt:
                    En linje parallel med vektor [1,3] 
                    har hældningskoefficient 3
                    og ligningen
                                             \small y=3x+b

                     gennem (-8,10)

                                             \small \small \begin{array}{llllll} 10=3\cdot (-8)+b\\\\ b=34\\\\ y=3x+34 \end{array}


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.