Matematik

Omhandler at bestemme sandsynligheden, er lost

24. marts 2021 af anna482aaa - Niveau: B-niveau

En venlig sjæl som kan hjælpe mig med opg 5.b)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af janhaa

b)

Bin(1500, 0.05)  => N(75, 8.44)

P(X \leq 65)=G(\frac{65-75}{8.44})=G(-1,18)=0,119


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2021 af janhaa

G: Gauss


Svar #3
24. marts 2021 af anna482aaa

Nåååårh tak


Svar #4
24. marts 2021 af anna482aaa

hvilken formel bruger du??


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2021 af janhaa

#4

hvilken formel bruger du??

standard normalfordelt fordeling


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2021 af AMelev

                 
X = antal defekte                X ~ b(1500,5%) (Antalsparameter n = 1500, ikke 65, som du skriver)
Benyt dit CAS-værktøj til at beregne P(X ≤ 65).
Hvordan du præcis gør afhænger af, hvilket værktøj, du bruger. 

Alternativt kan du bruge Excel til P(X ≤ j), hvor X ~ b(n,p) 
=BINOMIAL.FORDELING(j;n;r;SAND) 

Eftersom du nok ikke kender normalfordelingen, er det ikke klogt at involvere den.


Skriv et svar til: Omhandler at bestemme sandsynligheden, er lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.