Matematik

Logaritme ligning uden hjælpemidler. SVAR SENEST 24/3 21.00

24. marts 2021 af plzHjælpMigplz - Niveau: C-niveau

log(2x) + log(2) = log(20)

Er der nogen der kan løse denne ligning step for step uden hjælpemidler? Jeg var ikke til stede da vi gennemgik det i skolen. Mange tak på forhånd :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

log (2x) + log (2) = Log (20)

log (2x) = log (20) - log (2)

2·x = 20/2

x = (20/2) / 2

x = 5

Kontrol 

log (2 · 5) + log (2) = log (20)

1+0,3010 = 1,3010


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2021 af Anders521

Tilføjelse til #1

I 2.linje man på højresiden bruge reglen log(a)-log(b) = log(a/b) før man tager 10-tal eksponentialet på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Logaritme ligning uden hjælpemidler. SVAR SENEST 24/3 21.00

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.