Matematik

Bestem en ligning for tangenten

24. marts 2021 af Matgenius - Niveau: A-niveau

Hej hvordan bestemmer man tangenten når der er y med i ligningen ?

Er det så stadig ved brug f'(x0)*(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2021 af peter lind

ja Alle nødvendige data har du fra spørgsmål a


Svar #3
24. marts 2021 af Matgenius

(3,5,10) ? men hvordan sætter jeg det sammen til en ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2021 af janhaa

b)

y ' = 5*2 = 10

tangent:

y - 5 = 10*(x - 3)

y = 10x - 25


Svar #5
24. marts 2021 af Matgenius

Hvilken formel er det ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2021 af ringstedLC

#5: Formel (65):

\begin{align*} y &= a\cdot (x-x_1)+y_1\Rightarrow y-y_1=a\cdot (x-x_1) \\\\ f(x) &= a\cdot (x-x_0)+f(x_0)\Rightarrow f(x)-f(x_0)=a\cdot (x-x_0) \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.