Kemi

fortynding af kobber

25. marts 2021 af hehehehehelp - Niveau: B-niveau

hej er der en sød sjæl der vil hjælpe mig med at beregne koncentrationen i de 9 fortyndede glas?

jeg er ikke så god til kemi, så en smule hjælp, ville gøre mig lykkelig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af Moderatoren

Prøv at skrive hvad du har problemer med, så kan hjælperne hjælpe dig med at blive god :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 0

Cu + 2 HCl → CuCl2 + H2 ( det dannede CuCl2 er letopløseligt i vand )

Molvægt Cu (Cu++) = 63,55 gram / mol

Cu++  i stamopløsning er (1,36 gram / 63,65 gram / mol ) / 0,1 L

= 0,214 M / L og massen er 0,214 · 63,55 = 13,6 gram / L

Stofmængdekoncentrationer og masse af Cu++ i de 9 fortyndinger =

( 1ml stamopløsning + 9 ml vand ) = ( 0,214 · 1) / 10 = 0,0214 M / L og (13,6 · 1) / 10 = 1,36 gram / L 

( 2 ml stamopløsning + 8 ml vand ) = ( 0,214 · 2 ) / 10 = 0,0428 M / L og (13,6 · 2 ) / 10 = 2,72 gram / L

( 3 ml stamopløsning + 7 ml vand ) = ( 0,214 · 3 ) / 10 = 0,0642 M / L og (13,6 · 3 ) / 10 = 4,08 gram / L

( 4 ml stamopløsning + 6 ml vand ) = ( 0,214 · 4 ) / 10 = 0,856 M / L og ( 13,6 · 4 ) / 10 = 5,44 gram / L

( 5 ml stamopløsning + 5 ml vand ) = ( 0,214 · 5 ) / 10 = 0,107 M / L og ( 13,6 · 5 ) / 10 = 6,80 gram / L

( 6 ml stamopløsning + 4 ml vand ) = ( 0,214 · 6 ) / 10 = 0,128 M / L og ( 13,6 · 6 ) / 10 = 8,16 gram / L

( 7 ml stamopløsning + 3 ml vand ) = ( 0,214 · 7 ) / 10 = 0,150 M / L og ( 13,6 · 7 ) / 10 = 9,52 gram / L

( 8 ml stamopløsning + 2 ml vand ) = ( 0,214 · 8 ) / 10 = 0,171 M / L og ( 13,6 · 8 ) / 10 = 10,88 gram / L

( 9 ml stamopløsning + 1 ml vand ) = ( 0,214 ·9 ) / 10 = 0,193 M / L og ( 13,6 ·9 ) / 10 = 12,24 gram / L


Skriv et svar til: fortynding af kobber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.