Fysik

He igen, jeg har brug for hjælp til en opgave som jeg har ret svært ved, håber i kan hjælpe.

26. marts 2021 af sille201 - Niveau: B-niveau

1. En fodbold bestående af en tynd læderskal fyldt med en oppustet gummiblære ruller langs jorden således at vinkelhastigheden af den rotation er givet ved w = Vcm/r. Den har en interti på 440 g. en radius på r = 11 cm og dens hastighed er Vcm = 20 m/s. 

Hvad er boldens rotationelle kinetiske energi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} E_{kin}^{total}=E_{kin}^{tranlatorisk}+E_{kin}^{rotations}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+\frac{1}{2}\cdot \left ( \frac{2}{3}\cdot m\cdot r^2 \right )\cdot \omega ^2 \end{array}


Skriv et svar til: He igen, jeg har brug for hjælp til en opgave som jeg har ret svært ved, håber i kan hjælpe.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.