Matematik

Går parameterkurven i gennem et punkt? (VEKTORFUNKTIONER HJÆLP)

26. marts 2021 af Elninoo - Niveau: A-niveau

En som kan hjælpe med vedhæftet opgave - det vil betyde meget! Muligvis lidt detaljeret ift. fremgangsmåden! 

God dag - god påske! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af peter lind

sæt y(t) = 10 og løs den fremkomne ligning

Sæt derefter den fremkone ligning ind i x(t) Hvis resultatet blive 2 gåt kurven gennem P ellers ikke


Svar #3
26. marts 2021 af Elninoo

Kan du uddybbe eller muligvis komme med et helt andet eksempel som jeg kan se. Kan nemlig ikke lige gennemskue det helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2021 af peter lind

 Hvis kurven går igenem P, må der findes et t, som giver punktet. Man finder først et t der svarer til en af koordinaterne. I dette tilfælde har jeg valgt y koordinaten fordi det giver den simpleste ligning. Når jeg har fundet dette t, må det samme t give x koordinaten


Svar #5
26. marts 2021 af Elninoo

Kan dette passe (Se vedhæftet) - har i hvertfald prøvet at følge metoden hvorvidt det er lykkedes må tiden vise


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2021 af peter lind

Du har fundet en løsning for x koordinaten. Det kan du selvfølgelig også godt; men du har løst den forkert

Løs den for y koordinaten eller anden koordinaten først. Den er meget nemmere


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2021 af mathon

#0

Du søger den  t-værdi, som opfylder
både
                 \small \underset{\textup{2 l\o sninger} }{\underbrace{0.5\cdot t^2 = 2}}  og  \small \underset{\textup{1 l\o sning} }{\underbrace{2t + 6 = 10}}

her påpeger peter lind
det lettere i at løse  2t + 6 = 10, som giver én løsning, som efterprøves i ligningen 0.5·t2 = 2
frem for at begynde med
at løse 0.5·t2 = 2, som giver to løsninger, som hver skal efterprøves i ligningen 2t + 6 = 10.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2021 af mathon

evt. kontrol:
                     \small \textup{solve}\left ( 0.5t^2=2 \textup{ and }2t+6=10,t \right )


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2021 af AMelev

#5 
x(t) = 2 \Leftrightarrow 0.5\cdot t^2=2\overset {Gang\, med\, 2}{\Leftrightarrow }t^2=4\Leftrightarrow t=\pm 2
y(t) = 2t+6\Rightarrow \left\{\begin{matrix} y(-2)=4\\ y(2)=10 \end{matrix}\right.
Punkterne P-2(2,4) og P(2,10) ligger på parameterkurven (tjek på graf).


Skriv et svar til: Går parameterkurven i gennem et punkt? (VEKTORFUNKTIONER HJÆLP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.