Fysik

Hjælp til mekanik elektrisk skateboard haster !!!!

31. marts 2021 af flottelise - Niveau: B-niveau

Hej igen

Jeg har noget som driller mig en hel del i min fysik b opgave og det er at jeg skal finde ud af hvor stor den resulterende kraft på skateboardet er 

Her er billede af opgaven 

Jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig med opgaven

På forhånd tak


Svar #1
31. marts 2021 af flottelise

Her er den anden vedhæftet fil


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2021 af ringstedLC

a) Når systemets hastighed ændres (acc.), kræver det en kraft.

Større masse og større acc. ⇒ større kraft:

F_{res}=m \cdot a


Svar #3
31. marts 2021 af flottelise

Ok mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2021 af ringstedLC

b) 

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #5
31. marts 2021 af flottelise

Tusind tak for hjælpen

Svar #6
01. april 2021 af flottelise

Så er der måske nogen som kan hjælpe mig med opgave d) i del 2:

Spørgsmålet lyder således:

Udover luftmodstanden er der også en friktionskraft mellem skateboarderen og underlaget med 12,4 N.

d) Hvor stor er den kraft elmotoren yder for at vedholde bevægelsen med konstant hastighed?

jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig med opgaven

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. april 2021 af ringstedLC

d) Luftmodstanden (en friktionskraft) og friktionkraften med underlaget har samme retning. Ved konstant hastighed:

\begin{align*} F_{mot} &= F_{luft}+F_{gnid} \end{align*}


Svar #8
01. april 2021 af flottelise

ok mange tusind tak for hjælpen og god påske


Svar #9
01. april 2021 af flottelise

dvs. 104,8 N+12,4 N ? eller hvad


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. april 2021 af ringstedLC

#8: Selv tak og i lige måde.

#9: 12.4 N, ja, den er opgivet. Den anden størrelse kender jeg ikke. Brug:

\begin{align*} F_{luft} &= 0.5\cdot A\cdot c_{w}\cdot \rho _{luft}\cdot v^{2} \end{align*}


Svar #11
01. april 2021 af flottelise

Jeg får følgende resultat for Fluft:

Fluft = 0.5*0.56*1.1*1.22*16.7^2 = 104.79 N 

Fluft = 104,8 N


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. april 2021 af ringstedLC

Du skal omregne hastigheden til SI-enheder.

Sæt altid enheder på i mellemregningerne for at undgå den slags "dumme" fejl.


Svar #13
02. april 2021 af flottelise

Ok mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. oktober 2023 af StalinsElskerinde

#12

Du skal omregne hastigheden til SI-enheder.

Sæt altid enheder på i mellemregningerne for at undgå den slags "dumme" fejl.

Ift. til det med SI-enheder, vil det så sige at man skal omregne hastigheden til m/s? I så fald får jeg 8,089962496 N, hvilket er betydeligt mindre end de 104,8. Er svaret 8,1 eller 104,8? (sidder med samme opgave)


Svar #15
16. oktober 2023 af flottelise

Jeg tror at det 104,8

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. oktober 2023 af ringstedLC

#14:

Ja. Fysikformler gælder for SI-enheder:

\begin{align*} F_{luft} &= 0.5\cdot A\cdot c_w\cdot \rho_{luft}\cdot v^{\,2} \\ \left [F_{luft}\right ] &= \left [A\right ]\cdot \left [\rho_{luft}\right ]\cdot \bigl[v\bigr]^{2} \\ &= \textup{m}^2\cdot \textup{kg}\,\textup{m}^{-3}\cdot \bigl({\color{Red} \textup{m}\,\textup{s}^{-1}} \bigr)^{2} \\ &= \textup{kg}\,\textup{m}^{-1}\cdot \textup{m}^2\,\textup{s}^{-2} \\ \left [F_{luft} \right ] &= \textup{kg}\,\textup{m}\,\textup{s}^{-2}=\textup{N} \\\\ F_{luft} &= 0.5\cdot 0.56\,\textup{m}^2\cdot 1.1\cdot 1.22\,\textup{kg}\,\textup{m}^{-3}\cdot \Bigl( 16.7\cdot 3.6^{-1}\,\textup{m}\,\textup{s}^{-1} \Bigr)^{2} \\ F_{luft} &= 8.1\,\textup{N} \end{align*}

#15:

Jeg troede, at du havde forstået #12


Svar #17
16. oktober 2023 af flottelise

Det har jeg også men det var anden person som skrevet til mig angående opgaven som mig.

Svar #18
16. oktober 2023 af flottelise

Det var StalinsElskerinde som spurgte mig om opgaven.

Skriv et svar til: Hjælp til mekanik elektrisk skateboard haster !!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.