Kemi

%v/v af ethanol

05. april 2021 af htxelevinød - Niveau: B-niveau

Hvad er v/v % ethanol i opløsningen hvis densiteten for alkohol sættes til 0,789 g/ml (opskriv beregningen).

Massen af alkohol = 31g

Hvis i skal have flere oplysninger, så spørger i bare:)

Kan nogen hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Volumen af }EtOH\textup{:}\\& V=\frac{31\;g}{0.789\;\frac{g}{mL}}=39.29\;mL \end{array}

Beregn dette volumen i procent af opløsningens volumen.


Svar #2
05. april 2021 af htxelevinød

Der antages at volumen af opløsningen er 0.5L

(31g/0.789g/ml=39.3 ml=0.0393L) * 100 / 0.5 L = 7.86 %v/v

Er dette korrekt?


Svar #3
05. april 2021 af htxelevinød

#1

\small \begin{array}{lllll} \textup{Volumen af }EtOH\textup{:}\\& V=\frac{31\;g}{0.789\;\frac{g}{mL}}=39.29\;mL \end{array}

Beregn dette volumen i procent af opløsningens volumen.

Jeg har anvendt en 0.5L falske til forsøget


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2021 af mathon

         Ja.


Skriv et svar til: %v/v af ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.