Matematik

Rummelig figurer

06. april 2021 af DårligtSkolebarn - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, sidder her og sveder over en matematik opgave. Jeg har et spørgsmål, da jeg er gået død i den opgave. Hvordan regner man det her ud?

Link til billedet af opgaven:

https://gyazo.com/7793053566519722ad19f4f33a010edb


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2021 af StoreNord

Pilhøjden er 1 cm.
https://www.webmatematik.dk/lektioner/sarligt-for-htx/geometri/pilhojde

Måske er det nemmere at beregne det som en kegle + et kugleafsnit:
https://denstoredanske.lex.dk/kugle


Svar #2
06. april 2021 af DårligtSkolebarn

Tusind tak, det hjalp rigtig meget :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllr}& \textup{Volumen af}\\&& \textup{vaffel:}&\frac{1}{3}\cdot 9\cdot \pi \cdot 19&=&179.071\\\\&& \textup{is over kanten:}&\pi\cdot 1^2\cdot \left ( \sqrt{19}-\frac{1}{3}\cdot 1 \right )&=&12.647\\\\&& \textup{totalvolumen:}&&=&191.717 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllr}& \textup{Volumen af}\\&& \textup{kuglekalot:}& V=\pi\cdot h^2\cdot \left ( r-\frac{1}{3}\cdot h \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Rummelig figurer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.