Kemi

Hjælp til Kemi

06. april 2021 af claudia1o11 - Niveau: C-niveau

Halløj. 

Jag har nu lavet en opgave, men jeg for det forkerte svar, er der nogen der kan hjælpe med at finde det rigtigt svar? :)  Svaret skal være 0,0228 M 

25,0 ml citronsyre (trivalent syre) titreres med 17,1 ml 0,100 M natriumhydroxid.

Beregn citronsyrens formelle koncentration

Min udregning: 

nOH- = cC6H8O7 * VNaOH 

         =  0,100 M * 17,1 ml 

         = 1,71 mmol 

Citronsyren formelle koncentration kan beregne nu:

cC6H8O7  = nC6H8O7/VC6H8O7

         =  1,71 mmol / 25 ml 

         = 0,0684 M       


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Næsten rigtigt. Der står at citronsyren er trivalent, dvs. at hvert citronsyremolekyle spiser tre OH-'er. Når der bliver forbrugt 1,71 mmol natriumhydroxid, så er stofmængden af citronsyre altså tre gange så lille:

n(citronsyre) = 1,71mmol / 3 = 0,570 mmol

Vi har så

c(citronsyre) = 0,570mmol / 25ml = 0,0228M


Svar #2
06. april 2021 af claudia1o11

Ahh på den måde, det giver god mening :) 

Kan du mon også hjælpe med denne opgave? :) 

Hvor meget 0,010 M natriumhydroxidopløsning ækvivalerer 100 ml 0,020 M saltsyre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

NaOH + HCl → NaCl + H2O

De reagerer altså i forholdet 1:1.

100 ml 0,020 M saltsyre indeholder

n(HCl) = 0,020M * 0,100L = 0,0020 mol

Vi skal bestemme en mængde natriumhydroxidopløsning V(NaOH), så der gælder:

0,010M * V(NaOH) = 0,0020 mol  <=>

V(NaOH) = 0,20 L = 200 ml


Svar #4
06. april 2021 af claudia1o11

mange tak for din hjælp :)


Skriv et svar til: Hjælp til Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.