Matematik

Matematik

06. april 2021 af maria2016 - Niveau: C-niveau

Hej jeg håber nogle kan hjælpe med denne opgave. Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg grafisk skal løse ligningen f(x) = 0, derudover vil jeg lige være sikker på om at det er rigtig at når man skal angive fortegn for a, b, c og d, ser således ud at grafen f(x) er a positiv, b er positiv, c er positiv og d har ingen løsninger. H(x) er a negativ, b negativ, c. negativ og d har to løsninger. G(x) er a positiv, b positiv,, c positiv og d har to løsninger. 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2021 af mathon

d er en talværdi og har ikke løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{llllllll} \textbf{a)}\\& f(x)=0&x\in \varnothing &a>0&b<0&c>0&d<0\\\\\textbf{b)}\\& g(x)=0&x\in \left \{ -1,0 \right \} &a>0&b>0&c=0&d>0\\\\\textbf{c)}\\& h(x)=0&x\in \left \{ 1,4 \right \} &a<0&b>0&c<0&d>0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2021 af AMelev

#0

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg grafisk skal løse ligningen f(x) = 0.

Grafen for f skærer ikke 1.aksen, ligningen f(x) = 0 har ingen løsninger.

..., derudover vil jeg lige være sikker på om at det er rigtig at når man skal angive fortegn for a, b, c og d, ser således ud at vedrørende grafen f(x) er
a positiv, da parablen har grenene opad, 
Toppunktets 1.koordinatx_T=\frac{-b}{2a}\Leftrightarrow b=-2a\cdot x_T
b er positiv, negativ, da både xT og a er positive
c er positiv, da c er værdien i x =0 og
er negativ, da f(x) = 0 ikke har løsningerhar ingen løsninger.

Hh(x):
a negativ, da ....
b negativ, da ....
c. negativ, da .... og
d positiv, da h(x) = 0 har to løsninger.

G(x)
a positiv, da ....
b positiv, da ....
c positiv nulda ....  og
d har to løsninger


 


Svar #5
06. april 2021 af maria2016

Mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.