Matematik

75 % af et beløb er 360 kr. Hele beløbet er?

07. april 2021 af henr746p - Niveau: 8. klasse

75 % af et beløb er 360 kr. Hele beløbet er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2021 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2021 af mathon

Hele beløbet er 100%

Du kender 75% af beløbet = 3/4 af beløbet.

Hvordan finder du hele beløbet (som er 4/4)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2021 af mathon

                                \small \begin{array}{lllllr}\\&& \frac{3}{4}\textup{ af bel\o bet}&\textup{kr}&=&360\\\\&& \frac{1}{4}\textup{ af bel\o bet}=\frac{360}{3}&\textup{kr}&=&120\\\\&& \textup{bel\o bet er }4\cdot 120&\textup{kr}&=&480 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2021 af mathon

eller
                                \small \small \begin{array}{lllllr}\\&& \\\\&& \textup{bel\o bet er } \frac{360}{0.75}&\textup{kr}&=&480 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2021 af janhaa

0,75*x = 360

x = 480 (kr)


Skriv et svar til: 75 % af et beløb er 360 kr. Hele beløbet er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.