Matematik

Bestem den spidse vinkel, som linjen n danner med førsteaksen

10. april 2021 af Cecilie567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Please hjælp

En linje m går gennem punktet P(7,1) ig står vinkelret på linjen l y=2x-3
Bestem den spidse vinkel, som linjen n danner med førsteaksen 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2021 af oppenede

Svaret er 180º-(arctan(2) + 90º) fordi a=2 i ligningen.


Svar #2
10. april 2021 af Cecilie567 (Slettet)

Hvordan har du beregnet den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2021 af janhaa

y_m=-0,5x+4,5

vinkel v:

\tan(v)=0,5\\ v=\arctan(0,5)\\ v=26,6^o


Svar #4
10. april 2021 af Cecilie567 (Slettet)

Hvordan har du fået 0.5 og 4.5?


Svar #5
10. april 2021 af Cecilie567 (Slettet)

#4

Hvordan har du fået 0.5 og 4.5?

#3

y_m=-0,5x+4,5

vinkel v:

\tan(v)=0,5\\ v=\arctan(0,5)\\ v=26,6^o

Hvordan har du fået 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Hvis en linie har hældningskoefficient a, så har en linie vinkelret på den hældningen -1/a.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2021 af mathon

I trigonometrien regnes vinkler med fortegn.

Bestem den spidse vinkel, som linjen n danner med førsteaksen: her menes slet og ret hvor mange grader, der
er mellem linjen og førsteaksen (uden fortegn)
hvorfor
                   \small v_{\textup{spids}}=\left |\tan^{-1}\left ( -\frac{1}{2} \right ) \right |=\left |- 26.6\degree \right |=26.6\degree


Skriv et svar til: Bestem den spidse vinkel, som linjen n danner med førsteaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.