Matematik

Linjer parallelle

11. april 2021 af sssophiaa - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen,

Jeg har siddet med disse to opgaver i lang tid, er der nogle der kan hjælpe mig med at løse dem med forklaring? 

Ville være en stor hjælp, og tak på forhånd :)

se vedhæftet

Vedhæftet fil: right.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2021 af mathon

                           Hvis linjer er parallelle, er deres normalvektorer parallelle.

                           Parallelle vektorers determinant er lig med nul.


Svar #3
11. april 2021 af sssophiaa

Hvad betyder det så? er svaret bare nul?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2021 af mathon

          Nej. Du skal undersøge, om der er parallellitet og eftergølgende konkludere.


Svar #5
11. april 2021 af sssophiaa

Hvordan undersøger man det? hvilken formel bruger man?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2021 af ringstedLC

Hvis det er meningen, at du skal til eksamen indenfor et par måneder, så er det på høje tid, at du får meget mere styr på det her. Det kunne være en opgave u. hj.-midler:

\begin{align*} m:3x+y-8 &= 0\Rightarrow \vec{n}_m=\binom{n_1}{n_2}=\binom{3}{1} \end{align*}

Dette og determinanten af to vektorer finder du i FS.

Alternativt; omskriv ligningerne til:

\begin{align*} m:ax+by+c &= 0\Rightarrow y_m=a_mx+b_m \end{align*}

og sammenlign deres hældning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2021 af mathon

alternativet i #6
synes du måske er nemmest:                 

                               \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& m\textup{:}&y=-3x+8\\&& l\textup{:}&y=\frac{1}{3}x-\frac{1}{6}\\\\\\\\ \textbf{b)}\\&& m\textup{:}&y=\frac{3}{2}x+2\\&& l\textup{:}&y=3x-\frac{1}{3}\\&& \end{array}


Skriv et svar til: Linjer parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.