Matematik

Bestem regneforskrift

12. april 2021 af Tobias1231 - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet afleveringen jeg har fået, med de værdier jeg kender. Men med disse givede værdier ved jeg ikke hvordan jeg skal bestemme regneforskriften til g(x), når jeg kun kender definitionsmængden for g. 

På forhånd tusind tak for hjælpen.

PS laves i maple.

Vedhæftet fil: Legeland 20 (1).doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2021 af AMelev

               
Du får en del andre ting om g at vide.
1) g-grafen er parabelformet, så g(x) = a·x2 + b·x + c.
2) Bemærk 1. sætning i a. Der skal være glatte overgange, dvs. at g(-2) = f(-2) og g'(-2) = f '(-2) samt at g(0) = h(0) og g'(0) = h'(0). Det giver dig 4 ligninger med tre ubekendte a, b og c. Brug fx de tre første til at bestemme konstanterne, og tjek så, at den sidste også gælder.

PS! Ikke alle kan læse Word, så hvis opgaven er for lang til et billede, så upload i stedet en pdf-fil.

Vedhæftet fil:Udklip-2.jpg

Svar #2
12. april 2021 af Tobias1231

Tusind tak for hjælpen, det hjalp rigtig meget. Samt tak for påmindelsen det vil jeg huske på at gøre en anden gang. 


Skriv et svar til: Bestem regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.