Matematik

Opstilling af funktionsforskrift

13. april 2021 af Gullt - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave? 

Opgaven er lagt som en vedhæftet fil

Vedhæftet fil: Halveringskonstant.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2021 af mathon


Svar #2
13. april 2021 af Gullt

Men hvordan løser jeg den?

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2021 af mathon

                   \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Du har}\\&& y=b\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{2.34}}\\\\&& y=b\cdot \left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{2.34}} \right )^x=b\cdot 0.743626^x\\\\&& 12.4=b\cdot 0.743626^{2.9}=b\cdot 0.423573\\\\&& b=\frac{12.4}{0.423573}=29.2747\\\\ \textup{forskrift:}\\&& f(x)=29.2747\cdot 0.743626^x \end{array}


Skriv et svar til: Opstilling af funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.