Matematik

Brug for hjælp til problemregning

15. april 2021 af m1necraft - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for hjælp til 4.1 og 4.2 i problemregning ATV

Karls ATV har målene:

[page5image64071296]   [page5image47903328]   [page5image37466688]   [page5image37469568] [page5image37464192]

Når ATV-en holder i skuret, skal der være ekstra plads rundt om den.

Han beregner 60 cm til alle sider.

4.1  Tegn gulvet med de rette mål,
i målestok 1:20 på millimeterpapir
og placer et omrids af en ATV, midt på gulvet.

4.2  Beregn arealet af gulvet i skuret.

Gulvet i skuret er støbt i beton.

Det er 10 cm tykt.

Beton består af cement og sand i forholdet 1:3. (1 del cement og 3 dele sand)


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. april 2021 af mathon

4.2

Gulvet skal være

210 cm + 2*60cm = 330 cm

på den ene led, og

120 cm + 2*60cm = 240 cm

på den anden led.

Arealet af gulvet bliver så

3,30 m * 2,40 m = 7,92 m2

4.3

Rumfanget af betonen skal være

7,92 m2 * 0,10 m = 0,79 m3

Da 3/4 af betonen består af sand, så skal der bruges

3/4 * 0,79 m3 = 0,59 m3

sand.


Svar #3
15. april 2021 af m1necraft

mange mange tak mathon. mulighed for at der er nogen der også kan hjælpe mig med 3.3, 3.4 og 4.1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2021 af AMelev

3.3 Beregn, hvor mange penge, Nuka har brugt af sin egen opsparing til køb af ATV'en, og hvor meget han så har tilbage. Er det nok til at købe boksen?

3.4 Da rumfanget skal angives i L, er det nemmest at angive længdemålene i dm.
Højden af boksen er 1.8 dm
Grundfladen består af et rektangel (3 dm X 4 dm) og to halvcirkler med radius 1.5 dm.
Beregn totalarealet af grundfladen og gang det med højden.

4.1 Størrelsesforholdet 1:20 betyder, at 20 cm i virkeligheden skal være 1 cm på papiret.
1 "papir cm" ~ 20 "real cm", dvs. 5 "papir cm" ~ 100 "real cm" = 1 "real m", så fx 
Længde L = 210 "real cm" = 2.1 "real m" ~ 2.1· 5 "papir cm" = 10.5 "papir cm"


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2022 af sondos

kan i hjælpe med den samme bare med opgave 6.3


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2022 af AMelev

#5 Betragt hjulet som en cirkel.
Beregn omkredsen og omregn fra cm til km.
Omkredsen af hjulet er den strækning ATV'en kører pr. omgang, og så kan du derudfra beregne, hvor mange omgange, der svarer til de 2200 km, der kræver dækskift.


Skriv et svar til: Brug for hjælp til problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.