Matematik

Temperatur opg 32

15. april 2021 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Temperatur opg 32

a

b

c

d


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2021 af Curiosity4life

Jeg kan hjælpe dig med opgave a, resten må du tænke dig frem til selv.

Den formel jeg lærte fra sidste år burde gerne se sådan her ud:

Fra Celsius til Fahrenheit:

TF= 9/5 TC + 32o

Fx:

Regn 35o Celsius om til Fahrenheit

TF= 9/5 x 35o + 32o

TF= 63o+32o

TF= 95o

Prøv selv at finde formlen fra Fahrenheit til Celsius


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2021 af Curiosity4life

Ah, husk på at min 9/5 gerne må se ud som en brøk. Jeg kan nemlig ikke finde ud af det på computeren, så jeg er nødt til at skrive det på den måde.

Og 9/5 er de 1,8, som opgaven nævnte


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2021 af AMelev

                       
Navngiv de to temperaturer, fx
x = temperaturen målt i ºC
y = temperaturen målt i ºF

a) Iflg. teksten er formlen for omregning fra ºC til ºF så  y = 1,8·x + 32

b) Løs ligningen  y = 1,8·x + 32 mht. x

c) Grafen er en ret linje (y = a·x + b)

d) Vands frysepunkt

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Temperatur opg 32

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.