Matematik

sandsynlighed

17. april 2021 af Silvia810881 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp at løse den opgave.

I en klasse med 10 piger og 15 drenge vælges tilfældigt 5 elever til et udvalg.

a) Bestem sandsynligheden for, at udvalget kun bestå af drenge.?

b) bestem sandsynligheden for at der er mindst en dreng i udvalget?

c) bestem sandsynligheden for at udvalget består af to piger og tre drenge.?

Er der nogen der det kan hjælpe mig med den opgave.

VH Silvia


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2021 af AMelev

Se formelsamling (FS) side 27 (154)

a) 5 ud af 25 vælges. Antal mulige FS side 26 (146)

b) 1 ud af 15 eller 2 ud af 15 eller 3 ud af 15 eller 4 ud af 15 eller 5 ud af 15 FS (143)

Nemmere: Alternativ til mindst 1 dreng er 0 drenge, dvs. 5 piger, altså 5 ud af 10.
P(mindst 1 dreng) = 1 - P(0 drenge) = 1 - P(5 piger). FS side 27 (149)

c) 2 piger ud af 10 og 3 drenge ud af 15. FS side 26 (142)

Huskeregel "både-og ~ gange", "enten-eller ~ plus", P(H) = 1 - P(\overline{H}
\overline{H} er komplementærmængden (komplementærhændelsen/alternativet) til H. FS side 33 (nr. 6 nedefra)


Svar #2
17. april 2021 af Silvia810881

Tak for svaret.

Hvad mener du med FS 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2021 af AMelev

Formelsamling jf 1. Linje.


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.