Matematik

Hjælp til udregning af eksamensopgave - bestem vinkel

17. april 2021 af nico210403 - Niveau: B-niveau

Så langt så godt. 

Skal bestemme V, hvor vinklen ligger mellem stængerne, der går mellem B og C samt mellem C og E. Se figur 5.

Vedhæftet fil: mat opg.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2021 af ringstedLC

Bestem |BE| og brug cosinusrelationen.


Svar #2
18. april 2021 af nico210403

Skal lige være sikker på at det er rigtgit indtil videre.

Hvad gør jeg herefter?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2021 af ringstedLC

Korrekt med forbehold for koordinaterne.

Genlæs så #1. Du har tre sider i en vilkårlig trekant og skal finde en vinkel.


Svar #4
18. april 2021 af nico210403

Hej, fik løst den. Ellers tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2021 af qetzay

#4

Hej, fik løst den. Ellers tak for hjælpen.

Kunne du eventuelt fortælle mig hvad du gjorde? Hahahah er selv gået i stå med denne opgave... det ville være en stor hjælp! 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. maj 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \cos(v) &= \frac{BC^{\,2}+CE^{\,2}-BE^{\,2}}{2\,BC\cdot CE} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2021 af qetzay

#6

\begin{align*} \cos(v) &= \frac{BC^{\,2}+CE^{\,2}-BE^{\,2}}{2\,BC\cdot CE} \end{align*}

Tusind tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2021 af qetzay

#6

\begin{align*} \cos(v) &= \frac{BC^{\,2}+CE^{\,2}-BE^{\,2}}{2\,BC\cdot CE} \end{align*}

Når der skrives BC2 vil det så sige at det er (870 - 910), CE2 vil være (1620 - 645)2 og BE2 vil være (1190 - 460)eller har jeg forstået det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2021 af ringstedLC

Tjah..., du, - ikke vi, har jo koordinaterne.

I #3 (afstandsformlen) vises, hvordan længderne beregnes.


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af eksamensopgave - bestem vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.