Matematik

Afstand mellem punkt og linje

18. april 2021 af Adam150 - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med spørgsmål 2?

Jeg ved hvordan man kan bestemme Afstand mellem punkt og linje, men i starten skal jeg finde et punkt på den ene linje. Hvordan gøre man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2021 af ringstedLC

Indsæt en tilfældig x-værdi og beregn y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{1.}\\&& l\textup{:}\quad y=-2x+4\qquad \qquad m\textup{:}\quad y=-2x-2\\\\& \textup{linjerne}& \textup{er parallelle, da de har samme h\ae ldningskoefficient.}\\\\\\ \textbf{2.}\\& \textup{parallelle}&\textup{linjer har overalt samme afstand.}\\\\& \textup{Beregnes afstanden}&\textup{fra et vilk\aa rligt punkt p\aa \ den ene til den anden, haves linjernes afstand:}\\\\& \textup{Beregnes f. eks.}&\textup{afstanden fra }(0,4)\textup{ p\aa \ }l\textup{ til }m\textup{:}\quad 2x+y+2=0\\\\&& \textup{dist}\left ( m,(0.4) \right )=\frac{\left |2\cdot 0+4+2 \right |}{\sqrt{2^2+1^1}}=\frac{6}{\sqrt{5}}=1.2\cdot \sqrt{5}\\\\& \textup{er den parallelle}&\textup{linjeafstand beregnet.} \end{array}


Svar #3
18. april 2021 af Adam150

Tak for svaret


Skriv et svar til: Afstand mellem punkt og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.