Matematik

Bestem sandsynligheden (CAS)

19. april 2021 af inneedofhomework - Niveau: A-niveau

Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at bruge Geogebra eller et andet CAS-værktøj til at løse disse sandsynligheds-opgaver. Måske kan denne også løses uden et CAS? Er der i så fald en der kan hjælpe med at løse?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2021 af PeterValberg

a) Under antagelse af at terningen er fair, så er sandsynligheden for blå 1/3
    der er jo 6 mulige udfald og to af disse (de gunstige) er blå

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2021 af PeterValberg

b) og c) Se < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. april 2021 af inneedofhomework

Hm... tror ikke helt jeg er med


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. april 2021 af PeterValberg

b)

P(X=6)=K(20,6)\cdot \left(\frac13 \right )^6\cdot(1-\tfrac13)^{20-6}=K(20,6)\cdot \left(\frac13 \right )^6\cdot\left(\frac23 \right )^{14}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. april 2021 af PeterValberg

c)

P(X\geq6)=1-(P(X=0)+P(X=1)+P(X=2)+P(X=3)+P(X=4)+P(X=5))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. april 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #8
19. april 2021 af inneedofhomework

Okay... nu tror jeg, jeg er med. Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. april 2021 af AMelev

#0 Hvilket CAS-værktøj benytter du?

a) Se Formelsamling (FS) side 40 (241)
Gunstig: Blå side, Antal: 2
Mulig: alle sider, Antal: 6
 

b) X = Antal blå, X ~ b(n,p), n = 20, p = P(Blå)
P(X = 6) FS side 41 (252) & (250)

c) P(X ≥ 6) beregning afhænger af CAS
? P(X ≥ 6) = 1 - P(X≤ 5). Du kan evt. benytte Excel: =1-BINOMIAL.FORDELING(5;20;1/3;SAND)


Skriv et svar til: Bestem sandsynligheden (CAS)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.