Kemi

stofmængdekoncentration

20. april 2021 af kkkkk23 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber i kan hjælpe

En kobbertråd afvejes til 10,209 g og anbringes i 250 mL 0,300 M sølv(I)ionopløsning. Der forløber nu en reaktion, hvorved der dannes rent sølv, der alt sammen lægger sig på bunden af glasset, samt kobber(II)ioner. Efter endt reaktion rengøres og vejes kobbertrå¬den igen: 9,493 g.

a) Opskriv og afstem reaktionsskemaet for den reaktion, der er forløbet. b) Beregn de aktuelle koncentrationer af kobber(II)ioner og sølv(I)ioner efter endt reaktion. c) Beregn massen af det udfældede sølv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2021 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{llll}&& Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Ag^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Ag\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Svar #3
20. april 2021 af kkkkk23 (Slettet)

Jeg har set den, men kunne ikke forstår fremgangsmåden. Så jeg ved faktisk stadig ikke, hvordan man løser den.

Altså du har skrevet reaktionen, men hvordan laver man b og c?.


Svar #4
20. april 2021 af kkkkk23 (Slettet)

Kan i hjælpe med det?


Svar #5
21. april 2021 af kkkkk23 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2021 af mathon

b)
       aktuelle koncentration af kobber(II)ioner:

                \left [ Cu^{2+} \right ]=\; \frac{n}{V}=\frac{\frac{m}{M}}{V}=\frac{\frac{(10.209-9.493)\; g}{63.546\; \tfrac{g}{mol}}}{0.250\; L}

.

                \left [ Ag^{+} \right ]= \frac{n}{V}=\frac{(0.250\; L)\cdot \left ( 0.3\; \tfrac{mol}{L} \right )-2\cdot \frac{(10.209-9.493)\; g}{63.546\; \tfrac{g}{mol}}}{0.250\; L}


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.