Matematik

Ligedannede firkanter

20. april 2021 af Quarr - Niveau: 9. klasse

Hej,

opg 14:

Forholdet mellem firkanterne er 1:3

14.1

Længden af siden AB = 3*4=12

14.2 Hvordan regnes længden af siden EF ud?

14.3 Kender ikke grunden bag hvorfor forholdet mellem deres arealer giver 9. Kan I måske forklare, hvorfor? :-)

På forhånd, tusind tak! :-) :-D

Vedhæftet fil: Ligedannede firkanter.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2021 af StoreNord

EF er 1/3 af BC


Svar #2
20. april 2021 af Quarr

#1

EF er 1/3 af BC

Mange tak, StoreNord. :-) Ved du, hvorfor 14.3 giver 9, og hvorfor?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2021 af ringstedLC

Når længdeforholdet er 1:3, kan den lille trekant ligge 3 · 3 = 9 gange inden i den store.


Svar #5
20. april 2021 af Quarr

#4

Når længdeforholdet er 1:3, kan den lille trekant ligge 3 · 3 = 9 gange inden i den store.

Mange tak for din hjælp, RingstedLC! :-)

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Ligedannede firkanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.