Matematik

Brug effektværdi og fysik matematik

21. april 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hey Allesammen, 

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Har nemlig siddet med denne opgave i lang tid, ville være en stor hjælp :)

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: right.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2021 af peter lind

P = I*V

Det er fysik ikke matematik


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2021 af ringstedLC

a) Brug Ohm's lov.

b) Spænding måles parallelt over plæneklipperen (belastningen). Strøm måles serielt med plæneklipperen. Eller med et tangamperemeter.

c) Se https://www.studieportalen.dk/kompendier/fysik/formelsamling/ellaere/resistans, for neden.

\begin{align*} P_{tab} &= I\cdot U \\ &= I\cdot I\cdot R \\&=I^2\cdot R_{ledn.} \end{align*}


Svar #4
21. april 2021 af Sofia0294

i forhold til opgave a, hvad er l og V?


Svar #5
21. april 2021 af Sofia0294

og skal man lige præsic bruge den formel eller skal man isolere noget?


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. april 2021 af mathon

        \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& R=\left ( 2.25\cdot 10^{-8}\;\Omega\cdot m \right )\cdot \frac{200\;m}{1.5\cdot 10^{-6}\;m^2}=3\;\Omega \\\\&& \textup{se}\\&&\qquad \mathrm{https://da.wikipedia.org/wiki/Elektrisk_resistivitet} \end{array}


Svar #7
21. april 2021 af Sofia0294

#6 er det opgave b, men i opgave b er det ikke hvor man skal lave et kredsløb?


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. april 2021 af ringstedLC

#4: P og I er symbolerne for effekt (Power) og strøm. V (Volt) er enheden for spændingen U.

#5: så I må jo isoleres i formlen.


Svar #9
21. april 2021 af Sofia0294

#8 hvordan sætter jeg det ind i ohms lov? forstår ikke så meget om det nemlig


Svar #11
21. april 2021 af Sofia0294

mathon hvilken opgave har du løst?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. april 2021 af mathon

        \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{{\color{Red} c})}\\&& R=\left ( 2.25\cdot 10^{-8}\;\Omega\cdot m \right )\cdot \frac{200\;m}{1.5\cdot 10^{-6}\;m^2}=3\;\Omega \\\\&& \textup{se}\\&& \end{array}

                            https://da.wikipedia.org/wiki/Elektrisk_resistivitet


Svar #13
21. april 2021 af Sofia0294

Hvordan beregner man opgave a med ohms lov?


Brugbart svar (1)

Svar #14
21. april 2021 af MandenMedMangeHatte

Du skal bruge Joules lov i a), ikke Ohms lov.


Svar #15
21. april 2021 af Sofia0294

Og hvordan bruger jeg joules lov?


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. april 2021 af MandenMedMangeHatte

Kender du Joules lov?


Svar #17
21. april 2021 af Sofia0294

Vi har lært om det, men kan ikke rigtig huske det 


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. april 2021 af MandenMedMangeHatte

Du kan prøve at slå den op på google.


Svar #19
21. april 2021 af Sofia0294

Hvad opgave b, nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal tegne den?


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. april 2021 af MandenMedMangeHatte

Hvad er du i tvivl om?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.