Matematik

Matematik

22. april 2021 af Hifza - Niveau: Universitet/Videregående
Hej,
Kan i forklar, hvilke regler man bruger for at komme til de steps.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2021 af AMelev

Det drejer sig hovedsageligt om differentiationsregler. Se vedhæftede.

Vedhæftet fil:Stepforklaring.pdf

Svar #2
29. april 2021 af Hifza

Hej,
Tak for hjælpen.
Ved I hvorfor man ganger med 2 i det billede som jeg har vedhæftet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2021 af AMelev

For at slippe af med brøken!  - ser pænere ud? er nemmere at skrive?


Svar #4
29. april 2021 af Hifza

Hej,
Hvorfor ganger man den anden ligning med 2?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2021 af Anders521

#4 Det gør man fordi man gerne substituere den første ligningen ind i den anden, et trin til at isolere p2* . Med 

a)  2p1* = p2* + c + θ(s2 - s1)

b)  2p2* = p1* + c + θ(s2 - s1)

Ganges ligningen b) med 2 fås  4p2* = 2p1* + 2c +2θ(s2 - s1), hvor der på højresiden optræder leddet 2p1*. Dermed substitueres der:

4p2* = 2p1* + 2c +2θ(s2 - s1) ⇒ 4p2* =  [ p2* + c + θ(s2 - s1) ] + 2c +2θ(s2 - s1)                                                                                                ⇔ 4p2* = p2* + c + θ(s2 - s1) + 2c +2θ(s2 - s1)  

Resten følger af de gængse regler for ligningsløsning.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.