Matematik

Aflevering omkring kuplen og vektorer

23. april 2021 af oscarkrogsgaard - Niveau: A-niveau

Nogen som kan forsimple denne opgave, evt komme med steps til de forskellige opgaver?

Vedhæftet fil: Aflevering 3,1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2021 af PeterValberg

opgave 2

Omskriv de polære koordinater til kartesiske koordinater (rektangulære koordinater)

\vec{a}=(2; 100^{\circ})

\vec{a}=\binom{2\cdot\cos(100^{\circ})}{2\cdot\sin(100^{\circ})}

\vec{a}\cdot\vec{b}=\binom{a_1}{a_2}\cdot\binom{b_1}{b_2}=a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2021 af PeterValberg

Opgave 3

givet:

y_{n+1}=2\cdot y_n-1

y_2=5\,,\,y_3=9\,,\,y_4=17

Så må

y_2=5=2\cdot y_1-1

y_1=3

y_1=3=2\cdot y_0-1

y_0=?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2021 af PeterValberg

Opgave 4

Opstil parameterfremstillingerne for de to fly
og bestem et eventuelt skæringspunkt for disse

Se video nr. 6 og 14 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2021 af mathon

        \small \begin{array}{llllll} \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \Large \textbf{ELIA}\\ \begin{array}{lllll} \small \textbf{a)}\\& \textup{kugleligning:}\\&& x^2+y^2+z^2=42^2\\\\& \textup{kuppelh\o jde:}\\&& h^2-2\cdot 42\cdot h+30^2=0\qquad 0<h<42\\\\&& h^2-84\cdot h+30^2=0\\\\&& h=12.61\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{jordoverfladens}\\& \textup{planligning:}\\&& z=R-h=42-12.61\\\\&& z=29.39 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Aflevering omkring kuplen og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.