Matematik

bestem en parameterfremstilling

23. april 2021 af muller21 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lidt problemer med den her opgave, da jeg ikke forstår hvordan jeg skal håndtere opgaven. 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2021 af PeterValberg

Indsæt -1 som t i parameterfremstillingen, derved får du koordinaterne for P.
Som retningsvektor for tangenten i P kan du benytte s'(-1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2021 af mathon

               \normal \begin{array}{llllll}\textbf{a)} && \overrightarrow{s}{}'(t)=\begin{pmatrix} 3t^2-3\\-4t^3+8t \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}\\\\&& \overrightarrow{s}{}'(-1)=\begin{pmatrix} 0\\-4 \end{pmatrix}\\\\& \textup{parameterfremstilling:}\\&& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}+s\cdot \begin{pmatrix} 0\\-4 \end{pmatrix}\quad s\in\mathbb{R} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2021 af mathon

               \normal \begin{array}{llllll}\textbf{a)} && \overrightarrow{s}{}'(t)=\begin{pmatrix} 3t^2-3\\-4t^3+8t \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}\\\\&& \overrightarrow{s}{}'(-1)=\begin{pmatrix} 0\\-4 \end{pmatrix}\\\\& \textup{parameterfremstilling:}\\&& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}+u\cdot \begin{pmatrix} 0\\-4 \end{pmatrix}\quad u\in\mathbb{R} \end{array}


Svar #4
23. april 2021 af muller21

#3

               \normal \begin{array}{llllll}\textbf{a)} && \overrightarrow{s}{}'(t)=\begin{pmatrix} 3t^2-3\\-4t^3+8t \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}\\\\&& \overrightarrow{s}{}'(-1)=\begin{pmatrix} 0\\-4 \end{pmatrix}\\\\& \textup{parameterfremstilling:}\\&& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}+u\cdot \begin{pmatrix} 0\\-4 \end{pmatrix}\quad u\in\mathbb{R} \end{array}

er der en forskel på s og u?


Svar #5
23. april 2021 af muller21

altså i forhold til dit første svar #2 og dit andet svar #3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2021 af mathon

s er brugt som stedvektor og bør derfor ikke bruges som parameter (i en anden betydning) andetsteds.


Skriv et svar til: bestem en parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.