Matematik

Bestem hessematrice

23. april 2021 af carlaagaard - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg sidder fast i en opgave. Jeg har udregnet de partielle afledte, og skal vise hessematricen er positiv definit. Hvordan gøres det?

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: Hessematrice.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2021 af mathon

                        \begin{array}{lllllll}& \textup{Hessematricen}=&\begin{bmatrix} \frac{\partial^2 F}{\partial x^2} &\frac{\partial^2 }{\partial x\partial y} \\ \frac{\partial^2 }{\partial y\partial x} & \frac{\partial^2 F}{\partial y^2} \end{bmatrix} \end{array}


Svar #3
23. april 2021 af carlaagaard

Tak. Men jeg har svært ved at finde du af, om den er positiv definit, og at et stionært punkt svare til et minimum


Skriv et svar til: Bestem hessematrice

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.