Matematik

Vektorer

25. april 2021 af FillipWiller - Niveau: B-niveau

Hvordan laver man denne opgave? opgave (j)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2021 af mathon

                       \begin{array}{llllll}&& \left |\overrightarrow{F_1} \right |=\left |\overrightarrow{F_2} \right |\\\\&& 2\cdot \left |\overrightarrow{F_1} \right |\cdot \cos(30\degree)=m\cdot g\\\\&& \left |\overrightarrow{F_1} \right |=\left |\overrightarrow{F_2} \right |=\frac{m\cdot g}{2\cdot \cos(30\degree)}=\frac{m\cdot g}{\sqrt{3}} \end{array}


Svar #3
25. april 2021 af FillipWiller

Hej mathon, jeg tænker at g står for tyngdeaccelerationen, og m står for masse, men hvad er massen i dette tilfælde?

Jeg har også fået at vide at Ft = 1520,3 N


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2021 af mathon

                       \begin{array}{llllll}&& \left |\overrightarrow{F_1} \right |=\left |\overrightarrow{F_2} \right |\\\\&& 2\cdot \left |\overrightarrow{F_1} \right |\cdot \cos(30\degree)=\left | \overrightarrow{F_t} \right |\\\\&& \left |\overrightarrow{F_1} \right |=\left |\overrightarrow{F_2} \right |=\frac{\left | \overrightarrow{F_t} \right |}{2\cdot \cos(30\degree)}=\frac{\left | \overrightarrow{F_t} \right |}{\sqrt{3}}=\frac{1520.3\;N}{\sqrt{3}}=877.746\;N \end{array}


Svar #5
25. april 2021 af FillipWiller

Tak for hjælpen :)


Svar #6
25. april 2021 af FillipWiller

Er 877,746 N lig med F1 og F2 eller skal det deles i to?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2021 af mathon

Begge er lig med 877,746 N


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2021 af yoshi123123

Hvor får man 2*F1*cos(30) fra?

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2021 af mathon

Projektionen af F1 og F2 ind på Ft's virkelinje
har bege størrelsen F·cos(30°).


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2021 af mathon

eller med et koordinatsytem med centrum i hjulets centrum og Ft beliggende
på andenaksens negative del:

                                                 \begin{array}{llllll}&& \mathbf{F}_1=\begin{pmatrix} F\cdot \cos(120\degree)\\ F\cdot \sin(120\degree) \end{pmatrix}\\\\&& \mathbf{F}_2=\begin{pmatrix} F\cdot \cos(60\degree)\\ F\cdot \sin(60\degree) \end{pmatrix}\\\\&& \mathbf{F}_t=\begin{pmatrix} 0\\-F_t \end{pmatrix}\\\\&& \mathbf{F}_1+\mathbf{F}_2+\mathbf{F}_t=\begin{pmatrix} - F\cdot \cos(60\degree)+F\cdot \cos(60\degree)+0\\2\cdot F\cdot \sin(60\degree)-F_t \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\0 \end{pmatrix}\\\\\\&& 2\cdot F\cdot \sin(60\degree)-F_t =0\\\\&& 2\cdot F\cdot \cos(30\degree)=1520.3\;N\\\\&& F=\frac{1520.3\;N}{2\cdot \frac{\sqrt{3}}{2}}\\\\\\&& F=877.746\;N \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.