Matematik

Skriv en parameterfremstiling ud fra en givende ligning

26. april 2021 af MadeleineA - Niveau: B-niveau

En ret linje l givet ved ligningen: y=5x-9

Opstil en parameterfremstilling for linjen l

Vil gerne have hjælp til hvordan man opstiller en parameterfremstilling og gerne med en forklaring til hvordan det er gjort. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2021 af mathon

Når hældningskoefficienten er 5, er en retningsvektor \overrightarrow{r}=\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\5 \end{smallmatrix}\bigr)
Gennem et vilkårligt punkt f.eks. P_o=(0,-9)

                                                                     \begin{array}{lllll} \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OP_o}+t\cdot \overrightarrow{r}\quad t\in\mathbb{R} \end{array}


Svar #2
26. april 2021 af MadeleineA

Så parameterfremstilling er \binom{x}{y}=\binom{0}{-9}+t\binom{1}{-5} eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2021 af PeterValberg

Hvis retningsvektoren er

\vec{r}=\binom{1}{5}

så må en parameterfremstilling vel være

\binom{x}{y}=\binom{0}{-9}+t\binom{1}{5}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Skriv en parameterfremstiling ud fra en givende ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.