Matematik

Kan I hjælpe med denne?

26. april 2021 af ticket - Niveau: C-niveau

Gamle Ali dør og efterlader hans sønner 17 kameler. I hans testamente står der, at den ældste søn Achmed skal have halvdelen af kamelerne, mens Mahmoud skal have 1/3 af kamelerne og den yngste – Muhammed – skal have 1/9. Det sætter de tre sønner i en vanskelig situation, da de respekterer deres fars ønske og samtidig ved de, at det ikke er en god ide, at skærer kamelerne over. Så kommer naboen Ibrahim forbi. Han hører deres problem og kommer om med en løsning. Hvad var det?

 


Svar #1
26. april 2021 af ticket

Giver han ikke bare en kamel? 


Svar #2
26. april 2021 af ticket

Den ene får 9 kameler, den anden får 6 - og den sidste 3? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2021 af StoreNord

Løs ligningen:             ½x+1/3x+1/9x=17

3 er forkert. Så mangler de en kamel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Den gåde kender jeg godt. Naboen låner dem sin kamel. Nu har de 18 kameler, og den ene søn får 9, den anden får 6, og den sidste får 2. Der er så 1 kamel tilbage som naboen får igen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2021 af StoreNord

#4
Mener du, der er noget galt med løsningen i #3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Det er en klassisk gåde. Løsningen med at de låner en kamel er heller ikke matematisk korrekt.

Ham der får 9 kameler burde kun have fået ½*17 = 8,5.

Ham der får 6 kameler burde kun have fået 1/3*17 = 5,7.

Ham der får 2 kameler burde kun have fået 1/9 * 17 = 1,9.

De har altså alle fået mere end hvad de burde. Testamentet nævner heller ikke hvad der skal ske med de restende (1 - ½+1/3+1/9 =) 1/18 af de 17 kameler. De er så gået til de tre sønner, og det er derfor de har fået mere end hvad de burde.


Skriv et svar til: Kan I hjælpe med denne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.