Fysik

Hjælp til Hastighed

27. april 2021 af sarah2626 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til min opgave om hastighed. 

Opgave 1: Carl er på cykeltur i skoven. Hans bevægelse på cykelturen kan beskrives ved (t,s)-grafen på figuren. (JEG HAR VEDHÆFTET ET BILLEDE AF TUREN)

a. Beregn de hastigheder, Carl har kørt med på turen.          

Jeg er selv kommet frem til, at man kan beregne hastigheden ved at sige strækning 12 - 0 og hastighed 30 - 0, men jeg er ikke sikker. Er det rigtigt det jeg har gjort?                               

v=12-0 / 30-0

 v=12-0/ 80-40

Jeg har også brug for hjælp til opgave b.  

Brug dit svar fra b ti l at lave en (t,v)-graf for Carls cykeltur. På (t,v)-grafen har du tiden på x-aksen og Carls hastighed på y-aksen. Det vil sige, at t-aksen ikke ændrer sig, men at du nu skal have v på y-aksen

c. Hvor stor var Carls middelhastighed de første 40 minutter af cykelturen?

d. Hvorfor er bevægelsen ikke fuldstændig realistisk, hvis man er nøjeregnende? Hvad mener de her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2021 af PeterValberg

a) Den tilbagelagte strækning i meter divideret med tiden i sekunder

v=\frac{s}{t}\quad\left[\frac{m}{s} \right ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.