Kemi

Rapport hjælp til mængdeberegning

27. april 2021 af Marthan91 - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og roder lidt rundt i hvordan jeg skal løse det her.

Jeg har i et forsøg titreret NaOH og V:= 22,5mL

Hvordan beregner jeg nu stofmængden.

Jeg startede ud med at finde formelmassen/Molarmassen der er = 39,998 u eller 39,998 g/mol

Hvordan finder jeg nu stofmængden så jeg kan finde koncentrationen efter?

JEG ØNSKER EN FORKLARING IKKE BARE ET FACIT


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af mathon

Du har ikke oplyst NaOH'ens koncentration.

               n(NaOH)=V\cdot c=(0.0225\;L)\cdot c


Svar #2
27. april 2021 af Marthan91

#1

Du har ikke oplyst NaOH'ens koncentration.

               n(NaOH)=V\cdot c=(0.0225\;L)\cdot c

Hej mathon, den kender jeg ikke, men min plan var at finde n for at kunne finde c, men det kan jeg måske ikke?


Svar #3
27. april 2021 af Marthan91

Jeg deler journalen her, så giver det måske mere mening


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{Fors\o g 4.2}\\& \textup{\textbf{1.} titrering:}\\&& \left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.09744\;\frac{mol}{L} \right )=(0.0225\;L)\cdot c_{NaOH}\\\\&& c_{NaOH}=\frac{ 0.020\;L}{0.0225\;L}\cdot \left ( 0.09744\;\frac{mol}{L} \right )=0.086613\;M\\\\\\\\& \textup{\textbf{2.} titrering:}\\&& \left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.09744\;\frac{mol}{L} \right )=(0.0205\;L)\cdot c_{NaOH}\\\\&& c_{NaOH}=\frac{ 0.020\;L}{0.0205\;L}\cdot \left ( 0.09744\;\frac{mol}{L} \right )=0.095063\;M \end{array}


Svar #5
28. april 2021 af Marthan91

#4

Hvorfor bruger du samme C som HCL? Det skal man måske?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2021 af mathon

#5

       Fordi du bruger samme titrator i begge forsøg.


Svar #7
28. april 2021 af Marthan91

Okay,så der jo ikke mange ben i det, jeg troede C af HCL var en ting og NaOH var en anden, men jeg forstår. Tak for det ??

Svar #8
01. maj 2021 af Marthan91

#6

#5

       Fordi du bruger samme titrator i begge forsøg.

Hej mathon, jeg sidder altså og er lidt i tvivl om jeg har forstået det her rigtigt alligevel, jeg deler dokumentet med opgaven. ser det rigtigt ud?

Vedhæftet fil:Kemi rapport.docx

Svar #9
01. maj 2021 af Marthan91

arh.. jeg fik delt den gamle. her er den nye

Vedhæftet fil:Kemi rapport.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2021 af mathon

#9

         \begin{array}{llllll} \textbf{NaOH-koncentration:}\\& \textbf{1.}&c_{NaOH}=\frac{0.020}{0.0225}\cdot \left (0.0019488 \;M \right )&=&0.001732\;M\\\\& \textbf{2.}&c_{NaOH}=\frac{0.020}{0.0205}\cdot \left (0.0019488 \;M \right )&=&0.001901\;M \end{array}


Skriv et svar til: Rapport hjælp til mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.