Fysik

Kunne virkelig bruge hjælp

28. april 2021 af AntonEriksonn - Niveau: B-niveau

Ioniseringsenergien for et natriumatom i grundtilstanden er 5,139 eV. Natrium 1. exciterede tilstand har en energi, der er 2.108 eV større end grundtilstandens.

a. Tegn energiniveaugram for Na med grundtilstand og 1. exciterede tilstand

b. Beregn bølgelængden af det lys, der udsenden når natrium henfalder fra 1. exciterede tilstand til grundtilstanden.


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. april 2021 af mathon

                \begin{array}{llllll}\small \textbf{b)}\\&& \Large \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{2.108\;eV}=588.2\;nm \end{array}


Svar #2
28. april 2021 af AntonEriksonn

tusinde tak for det hurtige, har du måske også en ide om hvordan opgave a løses?


Skriv et svar til: Kunne virkelig bruge hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.