Matematik

hvordan er det jeg regne sidelængden ud

29. april 2021 af UCL (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en som kan hjælpe mig med at huske, hvordan det var man regnede sidelængden ud af en trekant når man har 2 af sidelængderne. 

Mange mange tak


Svar #1
29. april 2021 af UCL (Slettet)

Billede


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Da trekanten er retvinklet, kan du bruge Pythagoras.

a2 + b2 = c2  <=>

a = √(c2 - b2)


Svar #3
30. april 2021 af UCL (Slettet)

A er 3,6 så ikke ?

Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

a = √(62 - 4,82) = 3,6 cm

Jo, det er rigtigt.


Svar #5
30. april 2021 af UCL (Slettet)

Mange mange tak. Nu skal jeg huske det :)

Skriv et svar til: hvordan er det jeg regne sidelængden ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.