Matematik

spørgsmål

30. april 2021 af UCL (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kender i nogle sider som kan hjælpe med at blive bedre til at dividerer i hånden, uden brug af lommeregne med en cifre, f.eks. 1: 25 eller 1: 24 eller 1: 52  altså hvor det resultatet er nul komma osv.

Det som jeg finder på nettet og youtube har ikke hjulpet 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2021 af ringstedLC

Når nævneren går op i 100, kan det beregnes på én af flg. måder:

\begin{align*} \frac{1}{25} &= \frac{\frac{1\,\cdot \,100}{25}}{100}=\frac{4}{100}=0.04 \\ \frac{1}{25} &= \frac{1\cdot 4}{25\cdot 4}=\frac{4}{100}=0.04 \\\\ \end{align*}

Vedhæft din beregning af en brøk, hvor nævneren ikke går op i 100, så ser vi på det.


Svar #2
30. april 2021 af UCL (Slettet)

Hvad med 1/52?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2021 af ringstedLC

#2: Der går nævneren jo ikke op i 100, så kom med dit forsøg.


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.