Fysik

Hjælp til fysik B niveau

30. april 2021 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg vil høre om nogen kunne hjælpe mig med denne opgave. Jeg kan sagtens lave de øverste opgaver, men jeg ved ikke hvordan man skal regne meV ud for de fire henfald


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2021 af mathon

Benyt bl.a.
                      \Delta m=1\;u\sim931.494\;MeV


Svar #3
30. april 2021 af Markus2300

#1

Ved du hvilken formel man så skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& _{\,\, \, 85}^{215}\textrm{At}\;\rightarrow \;_{\, \, \, 83}^{211}\textrm{Bi}\;+\;_{2}^{4}\textrm{He}\\\\&& \Delta m=\left ( 215.0041-210.9708-4.002603 \right )\;u=0.030697\;u\\\\&& Q_a=\left (0.030697\;u \right )\cdot \left ( 931.494\;\frac{MeV}{u} \right )=28.5941\;MeV \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& _{\,\, \, 52}^{131}\textrm{Te}\;\rightarrow \;_{\, \, \, 53}^{131}\textrm{I}\;+\;_{-1}^{0}\textrm{e}\\\\&& \Delta m=\left ( 130.9991-130.9958-0.000549 \right )\;u=0.002751\;u\\\\&& Q_b=\left (0.002751\;u \right )\cdot \left ( 931.494\;\frac{MeV}{u} \right )=2.56254\;MeV \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& _{\,\, \, 52}^{114}\textrm{Te}\;\rightarrow \;_{\, \, \, 51}^{114}\textrm{Sb}\;+\;_{1}^{0}\textrm{e}\\\\&& \Delta m=\left ( 113.9987-113.9973-0.000549 \right )\;u=0.000851\;u\\\\&& Q_c=\left (0.000851\;u \right )\cdot \left ( 931.494\;\frac{MeV}{u} \right )=0.792701\;MeV \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&& _{22}^{49}\textrm{Ti}\;\rightarrow \;_{ 50}^{49}\textrm{Sc}\;+E\\\\&& \Delta m=\left ( 48.9992-48.9979 \right )\;u=0.0013\;u\\\\&& Q_d=\left (0.0013\;u \right )\cdot \left ( 931.494\;\frac{MeV}{u} \right )=1.21094\;MeV \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til fysik B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.