Kemi

kemi

04. maj 2021 af ikjuijhy - Niveau: B-niveau

har siddet længe med de her opgaver har brug for hjælp til b, c og d


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2021 af mathon

                 \begin{array}{llllll} \textbf{a.}\\& \textup{methylr\o dt:}&\textup{rosa}\\\\& \textup{thymolbl\aa t:}&\textup{gul} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2021 af mathon

                 \begin{array}{llllll} \textbf{b.}\\&& pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right ) \\\\&&\left [ OH^- \right ]=10^{pH-14}=10^{4.5-14}=3.16\cdot 10^{-10}\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2021 af mathon

                 \begin{array}{llllll} \textbf{c.}\\&& n(H_3O^+)=V\cdot \left [ H_3O^+ \right ]=V\cdot \left (10^{-pH}\;\frac{mol}{L} \right )\\\\&& n(H_3O^+)=\left (0.500\;L \right )\cdot \left (10^{-4.5} \;\frac{mol}{L} \right )=1.58\cdot 10^{-5}\;mol \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2021 af mathon

                 \begin{array}{llllll} \textbf{d.}\\& \textup{Efter fortynding:}&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{1.58\cdot 10^{-5}\;mol}{1\;L}=1.58\cdot 10^{-5}\;M\\\\&& pH=-\log\left (1.58\cdot 10^{-5} \right )=4.8 \end{array}


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.