Fysik

Henfaldsskemaet for Blyisotopen Pb-211, Vejen til Fysik, Ogave 63. side 80 (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

05. maj 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Blyisotopen Pb-211 er betaradioaktiv.

Aktiviteten fra en prøve med Pb-211 kan beregnes af A(t) = 77000*0,981t , hvor t er tiden i minutter.

a) Skriv henfaldsskemaet.

Mit spørgsmål er hvordan skriver man henfaldsskemaet

Opgave b og c har løst således

b) Beregn aktiviteten efter 10 minutters forløb. 

A(10) = 77000*0,98110 = 63559 Bq

b) Beregn halveringstiden efter 10 minutters forløb. 

t1/2 = log(1/2)/log(0,981) = 36,1 minut

c) Hvor lang tid går der, inden aktiviteten er nede på 12000 pr. minut, 

77000*0,981t = 12000 pr. minut

0,981t = 12000/77000

t*log(0,981) = log(12000/77000)

t = log(12000/77000)/log(0,981) = 96,9 minutter.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2021 af mathon

                      \begin{array}{lllll} \small \textbf{a)}\\&&\large _{\, \, \, 82}^{211}\textrm{Pb}\;\;\rightarrow \;\;_{\, \, \, 83}^{211}\textrm{Bi}\;+\;_{-1}^{\, \, \, \, 0}\textrm{e}\;+\;\bar \nu \end{array}


Svar #2
05. maj 2021 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Henfaldsskemaet for Blyisotopen Pb-211, Vejen til Fysik, Ogave 63. side 80 (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.