Matematik

Reducer følgene sumvektorer

07. maj 2021 af Luuukaas - Niveau: B-niveau

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal reduere disse vektorer, har reducerer en anden men den var langt lettere, dem her kan jeg ikke få til at give ordentlig mening.

AB+BC+BA+BC+CB+CA

og

AA+AB+BB+BA+CC+CB


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2021 af peter lind

for eks AB + BC = AC  Du kan også bytte om på begyndelse og ende for eks. AB = -BA


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2021 af AMelev

Du skal bruge indskudsreglen som i #1 ÅB + BM = ÅM (Århus - Berlin og Berlin - Moskva ~ Århus - Moskva)
AA er nulvektor.
Og så gælder den kommutative lov for +: AB+BC+BA+BC+CB+CA = AB+BC+CA+BA+BC+CB


Skriv et svar til: Reducer følgene sumvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.